Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VC Herentals pakt punt tegen KFC Mol : 1-1

Enkele  weken geleden nog ging VC kansloos ten onder op het veld van FC Mol. De terugwedstrijd in Herentals lag veel meer in balans. Uiteindelijk leek een gelijkspel de verhouding van de wedstrijd weer te geven, al waren, na de rust, de beter kansen voor roodwit, voor de gelegenheid in zwarte uitrusting,

"FC Mol begon met veel drang naar voor", zegt Jan Deckers, communicatie VC  In het begin van de partij moest Brosens zijn ploeg al enkele keren behoeden voor een vroege achterstand. In de 17e minuut werd een snelle combinatie nog net in hoekschop gewerkt. Uit de hoekschop kwam de bal, via enkele stationnetjes, bij Van Baelen, die met de hak Brosens wist te verschalken. 0-1 Maar na een noodzakelijke ingreep, qua veldbezetting, begon VC plots beter te draaien.

Enkele minuten later glipte Dillen door de Molse verdediging. Maar Jens geraakte niet voorbij doelman Melis. Enkele minuten later eenzelfde scenario. Weer vond Dillen een vrijgeleide richting Melis en nu was de Molse doelman er wel aan voor de moeite. 1-1 VC bleef aanvallend gevaarlijk en de beste kans voor de pauze was ook nog voor de thuisploeg. Maar Ziedins vond ook Melis op zijn weg. De bezoekende aanvallen eindigden ofwel ver naast en/of over of simpel in de handen van Brosens.

Na de rust was het duidelijk dat de Mollenaren al heel wat cartouches verschoten hadden. Vc zag graag gebeuren dat alle bezoekende pogingen op de zwarte verdedigers stierven. Meteen speelde Dillen Van de Water aan, maar die besloot over.  Ook aan de overzijde kwam een bezoeker een zucht te kort op een voorzet.  Even voor het uur werd Vanlommel aangespeeld en snelde richting Melis.

Maar Dries mikte de wenkende kans naast doel. Even later was het weer de beurt aan Dillen om op Melis af te stormen, maar de knal van Jens eindigde ook al niet in het doelvlak. De staat van het veld ondermijnde pogingen van Van de Water en Vanlommel. Even na het uur trof een Herentalse aanval de binnenkant van de paal. De bal kwam aan de andere zijde van het doel bij Ziedins, die Dillen vond, die nog in extremis werd afgeblokt. Hier kwam Mol met de schrik vrij. Beide ploegen zaten met het dilemma van voor winst gaan met risico op… of voor de volle winst gaan. Het laatste wapenfeit was toch nog voor de thuisploeg. Een voldragen aanval eindigde bij Delrue maar Max besloot in de armen van Melis.

In een wedstrijd die het had kunnen verliezen was VC soms wel heel dicht bij het winnende doelpunt. Achteraf bleken de meningen verdeeld. Met deze match sluit meteen het voetbaljaar 2023 af.

VC blijft op de 14e plaats hangen. De eerstvolgende wedstrijd gaat in principe door op zaterdag 6 januari 2024 om 19:30 u. in Poppel. Een week later, op 14 januari 2024, trekt VC naar co-leider Wezel B, en op 21 januari 2024 staat de derby tegen SKS op Sint-Janneke geprogrammeerd. Wij houden eraan, om via deze weg, al onze spelers, supporters, medewerkers, sponsors en sympathisanten mooie feestdagen en een voorspoedig 2024 toe te wensen."